ZRAKOPLOVNI KLUB BJELOVAR    
 

** Povratak na Početnu

Aero relly


Aero relly redovna je aktivnost Zrakoplovnog kluba Bjelovar. Samo u iznimnim slučajevima/godinama nije se realizirao rad lošeg vremena drugih razloga na koje ne možemo uticati. Velik je to događaj jer uključuje velik broj pilota i letjelica realizira se na velikom prostoru i uključuje velik broj sudionika koji se ne bave letenjem ali ga vole. To je i veliki izazov za organizatora jer mora organizirati rute, aerodrome i ljude uključene u događaj. Realizira se tako da se letjelicama uključenim u Aerorally leti od aerodroma do aerodroma , izvode letačke aktivnosti u svrhu prezentacije mogućnosti letjelica a moguće su i aktivnosti koje imaju natjecateljski karakter. Aerorally završava povratkom na polazni aerodrom nakon 2-3 dana.

Aero Relly 2016. godine

Tradicionalni Aero Relly 2016 planiran za 17, 18 i 19. lipnja 2016. godine održan je prema planu iako je prijetila odgoda radi loših meteo uvjeta.

Crtice sa prošlih AeroRellyja

Zahvaljujući nekim našim kolegama u nastavku su prikazane zabilješke sa dva Aerorellyja koje je realizirao Zrakoplovni klub Bjelovar koje se mogu pročitati u nastavku.


Također, na našoj galeriji mogu se vidjeti fotografije i video materijala sa naših prošlih Rellyja.


Aerorally 2012

Pripreme

Pet dana prije Aero Relly-ja prognoza za vikend izgleda super (barem tako Nebojša tvrdi). Pripreme su u tijeku, kontaktiraju se kontakt osobe na aerodromima koji su na planiranoj ruti. Osijek baš nije jasno profilirao želju da sudjeluje pa ga moramo zaobići ove godine. Isto tako nećemo ići ove godine niti u Borovo Naselje. Dakle. Konačna ruta će biti: Bjelovar – Daruvar – Vinkovci (noćenje) – Koprivnica – Prelog - Bjelovar. Trajanje 3 dana.

Tri dana prije Aero Relly-ja prognoza više nije onako dobra kao prije 2 dana. Kiša za petak , preko noći bi se trebalo razvedriti , subota i nedjelja vedro i mirno. Odgađati više nema smisla jer smo već dvaput odgodili. Radi nepovoljnog vremena skraćujemo trajanje na 2 dana (subota i nedjelja) i odustajemo od Preloga.

Dan prije Aero Relly-ja pada kiša cijeli dan ali Nebojša ne odustaje od prognoze – preko noći razvedravanje. Piloti pripremaju letjelice (gorivo, prtljaga, posljednje provjere tehničke ispravnosti i sve ostalo što je potrebno) tako se sutra može doći i samo sjesti u statusu «Spremni za polijetanje».

Dan prvi

Već u 8:00 sati smo na aerodromu. Kiša uporno pada cijelu noć i ne prestaje. Nebojša «garantira» da će prestati uskoro, samo ne zna točno koliko je to «uskoro».................

Čekamo još sat vremena. Miloš iz Preloga je doletio po dogovoru. Svaka čast majstore! Opet idemo Nebojši. On opet tvrdi da samo što nije prestalo. Baš smo neki pehisti ove godine. Dva puta zakažemo Aero Relly, dva puta ga moramo odgoditi. Neće li nam se opet isto dogoditi.

Ipak, odlučujemo se na pokret, idemo na rizik, pa što bude da bude. Izvlačimo zmajeve iz hangara i pripremamo se za pokret.

Kiša je ovdje prestala ali su niski oblaci i magla što će otežati vidljivost, barem na prvoj etapi do Daruvara. Brifing, spremni za polijetanje i....polijećemo. Letimo na maloj visini, samo 100 metara iznad terena jer su iznad oblaci. Gadno, jedva vidim zmaja ispred sebe , horizontalna vidljivost manja od 500 metara.

Ipak, nastavljamo dalje. Nakon pola sata stižemo u Daruvar. Slijećemo na neugodan , neravan teren. Dočekuju nas ljubazni domaćini, Vlado i kolege iz Aerokluba Daruvar. Nakon prve etape veselimo se doručku .........

Nako okrijepe, nastavljamo dalje prema Slavoniji. I zaista, vrijeme se popravilo , kako je Nebojša i najavio. Nije baš lijepo sunčano, ali oblaci su visoko, vjetar slab a vidljivost dobra. Nakon preleta planiskog lanca ulazimo u pitomu Požešku dolinu . Opet brdovito područje i nakon kratkod vremena evo nas iznad Đakova. Koristimo frekvenciju za internu komunikaciju . Piloti su vrlo inspirativni. Nebojša se opet izgubio pa traži «vektoriranje». Ali to nije jednostavno jer nema kompasa. Ipak, tu je dobri Doktor Vlado koji ga izvlači iz gabule. Darko mu je probao pomoći ali ni sam nije shvatio da se nalazi malo desno od Đakova iako je tvrdio da Đakova nema u vidokrugu (ovo je još dugo poslije slijetanja bilo predmet polemika). No, da kao nezavisni promatrači posvjedočimo, ipak je bilo Đakovo, kao što se na slici jako dobro vidi.

Nastavljamo dalje, i nakon kratkog vremena stižemo u prilaz Vinkovačkom aerodromu. Dajemo prednost Vladi jer mu se pojavio problem sa motorom. Nakon što je on sletio, i nakon što smo dobili dozvolu za slijetanje, slijećemo svi u logičkom redoslijedu na Sopot.

Dočekalo nas je lijepo vrijeme i raspoloženi domaćini, Milan, Mijo i ostali. Milan nas smješta u prostorije gdje ćemo noćiti – uređen prostor u jednoj od aerodromskih zgrada. Na terasi bifea pridružuju nam se kolege iz Borova naselja (Branko i drugi) te veći broj članova Aerokluba Vrabac iz Vinkovaca i građana. Nakon ručka , slobodan letački program, panormaski letovi, druženje pilota i građanstva. Domaćini su nam osigurali dovoz goriva pa su svi piloti koji su trebali, dopunili rezervare za nastavak leta po planiranoj ruti.

Kasno popodne organizirano je natjecanje u preciznom slijetanju za mikrolake letjelice ketegorije I (avioni) i II (motorni zmajevi). Piloti imaju prilike pokazati što znaju na za to pripremljenom poligonu.

Sudjelovali su gotovo svi sudionici Aero Relly-ja. Vrijeme je bilo mirno i išlo je na ruku natjecateljima.

Nakon natjecanja, ljubazni domaćini počastili su nas večerom i pićem. Nakon večere proglašeni su rezultati natjecanja i podijeljene medalje. U kategoriji Avioni, pobjedu je odnio Josip Lacković, drugo mjesto je pripalo Darku Ribiću a treće Milanu Mravincu. U kategoriji Motorni zmajevi prvi je bio Vlado Jasek, drugi Nebojša Subanović, treći Darko Vranešić.

Pobjednicima je čestitao Predsjednik Aerokluba Vrabac Mijo. Dugo u noć nastavljeno je druženje na terasi bifea u kome je sudjelovala većina sudionika Rally-ja. No, prije ili kasnije, svi su otišli na počinak jer sutra čekaju novi izazovi.

Dan drugi

Što li nas čeka drugog dana našeg tradicionalnog Aero relly-ja?

Osvanulo je lijepo jutro koje je nagovijestilo lijep dan, pogodan za letačke aktivnosti.

Nakon obaveznog «pranja zubiju» kod Milana , ponuđen nam je doručak uz koji se žustro diskutiralo o tome dali više hrče Milan, Doktor ili netko drugi (naravno, nije bilo konsenzusa oko toga jer «svatko čuje onog drugog kako hrče a ne sebe»). Nakon kratkog predaha i provjere letjelica, ponovno «Spremni za polijetanje». Polijećemo oko 9 sati prema gradu Vinkovcima i nakon nadlijetanja priredbe Vinkovačkih jeseni, nastavljamo dalje prema zapadu. Etapni cilj nam je aerodrom Šljivoševci koji tradicionalno samo nadlijećemo. Iz zraka vidimo da su na Šljivoševcima u toku pripreme za City Race brzinsko natjecanje automobila na kratkoj stazi. Nakon kratkog preleta, nastavljamo dalje prema Bazju. Prostire se pred nama i dalje slavonska ravnica , polja, šume, rijeke jezera dokle ti pogled seže.Preko Drave vidi se Mađarska . Čujemo i pilote aviona koji su brži od nas pa su zato kasnije poletjeli sa Sopota. I oni nastavljaju prema Bazju. Nakon pola sata stižemo u zonu letjelišta Bazje i uspostavljamo vezu sa kontrolom leta.

Tradicionalno nadlijećemo selo i nastavljamo dalje prema Koprivnici. Neprimjetno prelazimo u Podravinu. Pitomača i Đurđevac ostaju nam s lijeve strane, prelijećemo Molve i evo nas nadomak Koprivnici. Desno je Drava koju ne smijemo prijeći jer bi završili u Mađarskoj bez najave što bi moglo izazvati međudržavni incident. Uspostavljamo vezu sa kontrolom leta na aerodromu Danica. Dobijamo dozvolu za slijetanje i slijećemo. Nakon kratog taksiranja se parkiramo ispred aerodromske zgrade na Danici. Dočekuje nas Zlatko sa svojim članovima kluba Ponovno, druženje uz osvježavajuća pića i vrlo ukusan grah koga je pripremio Duško (nije nas dočekao jer se pripremajući ručak, previše veselio uz domaću «šljivu» pa mu je zatrebao «predah kod kuće»).

Sakupila se zavidna grupa pilota mikrolakih letjelica na jednom mjestu. Razmjenjuju se stručna iskustva, dogovaraju iduće aktivnosti, razmatra trenutno stanje u mikroalakom letenju u RH ili samo pričaju vicevi – za svakog ponešto.

Dogovaramo sa domaćinima neke daljnje aktivnosti. Najavljujemo početak rada pilotske škole. Svi su zainteresirani. Nakon druženja, zajednička fotografija svih sudionika ovog Aero relly-ja.

Pošto je ovo zadnja postaja ovog Aero Relly-ja pozdravljamo se s domaćinima, i nakon dozvole za polijetanje, nastavljamo svatko na svoj aerodrom. Mi nastavljamo prema Brezovcu kamo stižemo za pola sata . Dočekuju nas Snježana, Ivan i Aeromodelari . Pospremamo zmajeve u hangar. Sjedamo još malo sa dijelom stranih sudionika Aero Relly-ja koji su nas pratili do Brezovca. Na kraju ostajemo samo mi domaći Još malo viceva, prepričavanja utisaka sa Aero relly-ja i rastanak – do idućeg Aero Relly-ja.

Bilo je lijepo.

Pripremio: M. Pavković

natrag na Početnu...

Aerorelly 2007

PRVI DAN (08.06.2007.)

Konačno stiže dan na koji smo prema odluci skupštine kluba organizirali sedmi po redu međunarodni AERO RALLY. Sve je spremno, imamo prijavljenih šesnaest ultra lakih letjelica. Jutro ne kazuje dobar dan za letenje, ali Nebojšine prognoze i govore da će taj dan biti svega, što se kasnije i pokazalo točnim. Poslije jutarnjeg skupljanja sudionika sve je spremno za poljetanje prema Varaždinu.

Lagan vjetar s istoka pomaže nam povečati brzinu pa smo za 35 minuta na varaždinskom aerodromu. Poslije kraćeg predaha u Varaždinu poljećemo prema jednom manjem aerodromu u Nedelišću. Domaćin Štef nas radio vezom moli da prije sljetanja nadletimo preko Nedelišća. Prihvaćamo, te vođa daje upute svim pilotima, pa u jednakim razmacima preljećemo mjesto i nakon toga sljećemo na aerodrom. Štef je priredio doručak kao da smo u svatovima. Piloti odmaraju uz razgovor i

razmjenu iskustava. Nakon dva sata odmora pripremamo se za poljetanje preko Čakovca do Preloga. Mali aerodrom Prelog nalazi se na samoj obali akumulacijskog jezera gdje domaćini iz aero kluba "Rode" pripremaju ručak za pilote leteće karavane. Slijetanje protječe u najboljem redu iako je već bilo termike i vjetra. Sredinom dana počinje vjetar koji donosi olujne oblake. Sprema se nevrijeme pa neke letjelice spremamo u hangar a ostatak osiguravamo sidrima te pokrivamo najlonima. Počinje nevrjeme zbog kojeg mislimo da dalje nećemo moći letjeti.

Smjenjuju se vjetar i kiša a oko 18 h dolazi do smirenja. Meteorolog sliježe ramenima kao da se to njega ne tiče. Zovem Galića u Koprivnicu te Čorbu u Đurđevac a iz Bazja se javlja Novak. Na našoj slijedećoj dionoci nije bilo kiše ni nevremena po odlučujemo poletiti. Pripremamo se za let preko Koprivnice pored Virovitice prema Bazju. Posebno smo pazili na donošenje odluka za nastavak jer smo u našim redovima imali i mlade pilote koji se sada stavljaju u "vatru" kako bi stekli nova iskustva. Nešto prije sumraka svi sljeću na aerodrom Bazje u vlasništvu Darka Ribića koji leti s nama. Njegovi vrijedni ukućani priredili su nam večeru i noćenje. Prije počinka treba rezervare napuniti gorivom za sutrašnji let, za što zadužujem najmlađeg pilota Gorana Čorbu. Pomalo umorni liježemo jer sutra je novo krštenje za neke od nas.

DRUGI DAN (09.06.2007.)

Noć prolazi s kišom te ustajemo u oblačno jutro. Raspoloženi se pripremamo na najdužu dionicu u jednom letu a to je Virovitica - Osijek dugu 100 kilometara. Sve je spremno pa se opraštamo od domaćina te zakazujemo poljetanje u 8 sati. Oko 6 sati nas napušta jedan sudionik iz Mađarske. Nakon poljetanja svi smo u zraku s laganim vjetrom u leđa. Let protiče dobro s ispravnom tehnikom pa u Osijek sljećemo oko 10 sati. Sunce prži nad ravnom Slavonijom a mi odmaramo u hladovini. Ručak i odmor brzo završavaju jer treba dalje (pa nije ovo godišnji odmor) po zacrtanoj ruti. Već sada ima dobre termike i vjetra, kao naručeno vrijeme nekima za uživanje, a nekima pak za utvrđivanje gradiva. Polijećemo oko 13.30 prema Vinkovcima. Tamo nas čekaju domaćini iz Aero kluba "Vrabac". Slijećemo, pa uz hladno piće pričamo o letu i slušamo doživljaje mladih pilota. Dobro je i ja sam zadovoljan dosadašnjim tijekom rallya. Čeka nas Borovo. Polijećemo, te nakon nadlijetanja Vukovara

dolazimo u Borovo, krajnju destinaciju za danas, na pola našeg puta. Naš vjerni domaćin Branko priprema večeru, a spavanje je organizirano u šatorima.

Sidrimo letjelice i nadopunjavamo gorivo. Treba malo i pregledati strojeve te sve pripremiti za jutarnje poljetanje. Noć protiće mirno

TREĆI DAN (10.06.2007.)

Ako se po jutru dan poznaje onda će dan biti vruć, pun termike i vjetra. Nakon pola sata leta preko ravnih polja punih ljetine slijećemo u Vinkovce na doručak.

Sinoć nam se pridružio i Davor iz Ivanića. Doručak i okrijepa pa poljećemo prema Pleternici. Sada počinje break-dance. Mali problemi s motorom Goranovog zmaja kojem otklanjam kvar. Doktorov teško pali jer je crkla baterija ali sve je dobro i slijećemo u Pleternicu. Tu su dobri ljudi, dobri domaćini pa dugo ostajemo kod njih, a na aerodrom dolazi sve više ljudi da vide letjelice čiji se broj ne pamti na ovom aerodromu. Predah je dobro došao za određene popravke radio veze, motora i drugih stvari. Puno je to letjelica, a ipak kvarova vrlo malo. No dan odmiće, a mi obećali da u Bjelovar stižemo u 18.00 h. Polijećemo, ali posljednji javlja radio vezom da ima problema sa zmajem. Vraćem se na aerodrom i pokušavam vidjeti što se događa. Naime, Dadi je na krilu pukla sajla pa on ostaje u Pleternici a mi nastavljamo let. Penjemo na 1000 m kako bi preletili Papuk pa sa vrha papuka smo začas u Daruvaru gdje se okupljamo i krijepimo hladnim pićem. Slijedi dogovor oko leta posljednjom dionicom našeg puta. Na zamolbu gosp. Gadže nadlijećemo igralište u Dragancu pa zauzimamo kurs prema Bjelovaru. Dalje aktivnosti preuzima kontrola u Brezovcu te nem dozvoljava niski prelet aerodroma prije slijetanja. Valja spomenuti doček, prvo u zraku, što je odradio Vilko sa cesnom, pa na zemlji doček koji su pripremili članovi kluba te članovi naših obitelji.

Još dugo će se prepričavati događaji s rallya, a svi su se sudionici prijavili i za iduću godinu. Svi piloti zaslužuju pohvalu za veliku disciplinu te za odgovornost prema sebi i drugima. Svega ovog nebi bilo da nam nisu pomogli svi aero klubovi gdje smo slijetali, hranili se i spavali. Hvala svima!

Pripremio:Vladimir Jasek

natrag na Početnu...

Web Stranica ZK Bjelovar
created by M.Pavković, zkbjelovar@gmail.com
ZK Bjelovar, ZK Bjelovar

Sva prava pridržana