ZRAKOPLOVNI KLUB BJELOVAR    
 

** Povratak na Početnu

Sportska natjecanja

Mikrolako letenje je prvenstveno letenje iz hobija gdje pojedinci i entuzijasti koji imaju jako izraženu želju za letenjem , lete u skladu sa zakonom u zračnom prostoru. Pored toga za ovu vrstu letenja razvijene su i određene sportske discipline koje imaju za cilj provjeriti koliko su pojedini piloti i timovi uvježbali tehnike letenja i ponašanja u zraku. FAI Federacija razvila je i standarde po kojima se pojedine vrste sportskih natjecanja letača trebaju odvijati.
Naš je aeroklub u svoj program uveo jedno takvo sportsko natjecanje a to je Natjecanje u preciznom slijetanju. Na stazi na koju se slijeće ucrtaju se oznake (oblik definira FAI) a piloti nastoje sletjeti što bliže središnjoj oznaci i tako ostvariti što manji broj kaznenih bodova. Onaj pilot ili tim koji ima najmanje kaznenih bodova, smatra se pobjednikom.
Ovakva natjecanja zanimljiva su i za građanstvo jer se može vidjeti umijeće letenja ali i razne vrste letjelica na jednom mjestu.

Plan natjecanja u preciznom slijetanju u 2016. godini

Klupsko natjecanje u preciznom slijetanju sportsko rekreativnih zrakoplova kategorije 1 i 2 - (definirat će se naknadno)

Sudjeluju piloti mikrolakih letjelica kategorije I i II koji su članovi Zrakoplovnog kluba Bjelovar Natjecanje počinje u 10:00 sati.Nakon natjecanja druženje.

Natjecanje učenika osnovnih škola u rukovanju lakim zmajem - 30.4.2016.

Sudjeluju učenici osnovnih škola sa područja grada Bjelovara u okviru tradicionalne Zmajade. Poslije zmajade podjela nagrada i druženje na aerodromu uz prikaz zrakoplova u ZK Bjelovar.Program zmajade

Međuklupsko natjecanje u preciznom slijetanju sportsko rekreativnih zrakoplova kategorije 1 i 2 - (definirat će se naknadno)

Sudjeluju piloti mikrolakih letjelica kategorije I i II svi koji se prijave bez obzira na klub iz koga dolaze. Natjecanje počinje u 10:00 sati. Nakon natjecanja druženje svih sudionika.

Datume i eventualne promjene datuma za sva natjecanja bit će komunicirani pravovremeno putem ove web stranice.


Web Stranica ZK Bjelovar
created by M.Pavković, zkbjelovar@gmail.com
ZK Bjelovar, ZK Bjelovar

Sva prava pridržana